Сви би волели да имају једног рођака са села

Пише: Иван Тушевљак, калауз

И добра ствар је што је данас и могуће имати тог једног рођака, чак иако нисте у крвном сродству. Наиме, Милена и Урош су један млађи брачни пар, који је одлучио да се са ћеркицама пресели из Београда на село, тачније у Мисачу крај Аранђеловца. Свом газдинству су дали име Рођак са села, баш зато што ни сами никад нису имали свог неког рођака са села.

Неко време су размишљали шта би све могли да направе од свог имања што би могло да им доноси приходе, и на крају су се одлучили за производе од меса и трешње коју су засадили на 5 хектара површине и чији први пуни род очекују на лето 2022. године.

Што се меса тиче, томе су посветили практично све време. Идеја им је била у суштини једноставна – желели су месне производе које и њихова деца могу да једу без страха од адитива и додатака, а које ће укусом подсећати на оно што су наши родитељи јели. Требало је подоста времена и труда да формирају рецепте и покрену производњу, али успех је био готово тренутан – ко год је пробао њихове свеже кобасице за пржење, или суве за сечење, био је одушевљен. О сланини и да не причамо, то је постао омиљени производ међу нама хајдуцима.

Разлог због које је Рођак са села успоставио сарадњу с Хајдуцима, поред израде сајта, је и продаја. Био им је потребан аутоматизован и поуздан механизам, узевши у обзир да једном до двапут седмично од Аранђеловца до Београда возе поруџбине.

Јако брзо смо се договорили око свега, и већ кроз пар дана смо отпочели са израдом веб продавнице коју вам данас са поносом представљамо на адреси rodjaksasela.rs, креирањем објава за друштвене мреже и тестирањем публике којој ће рекламе бити пласиране. Још у тест фази (мање од две недеље како је сајт направљен, с Инстаграм налогом у повоју и реклама које су биле у “learning” фази, кренуле су поруџбине на обострано задовољство.

Овако изгледа просечна тура с поруџбинама

Једини проблем који ми у агенцији имамо је тај, што не можемо да се усагласимо која кобасица је боља: његушка (буквално суво месо упаковано у кобасицу!) или домаћа куленска (љуткаста и сочна).

Но, око једног се слажемо – у кувано јело (пасуљ, грашак и сл) петнаест минута пре краја убациш крањску да се прокува и очас посла ето правог хајдучког хаса!